Hårolja på grund av hårporositet – veckovis schema

Håroljaär ett förfarande som är extremt enkelt och bekvämt. Det kan framgångsrikt utföras i ditt eget hem. Oljor som används för hårolja är de mest värdefulla ämnen som kan appliceras på hår. Ingen annan förberedelse kommer att ge sådan noggrann regenerering, näring och skydd. 

Därför bör hårolja ingå permanent i vår dagliga hårvård.

Det finns ett brett utbud av hårolja-metoder. Om du är i början av din resa med sådan hårvård, kan det vara lite svårt att välja rätt teknik.

För att underlätta denna uppgift och garantera full regenerering och skydd, utarbetade vi ett speciellt schema. Tack vare balansering av ett antal metoder för oljning, kommer ditt hår att vara försiktigt på högsta nivå. Redan efter den första veckan kommer du att känna och se skillnaden i sitt utseende.

Men innan du lär dig känna till ditt veckovisa håroljeplan, är det värt att inse vilken typ av olja som passar din hårtyp.

Naturliga oljor är gjorda av olika partiklar. Storleken på dessa partiklar bestämmer hur bra oljor kommer att anpassa sig till hårets typ.

Den allmänna regeln när det gäller urval av naturliga oljor är att för mycket torrt och skadat hår (hög porositet) måste vi använda olika oljor än i fallet med rimligt friskt hår, med en liten tendens att frizz, torkning och förlust av glans (sådant hår kallas medium porositet). Det är också viktigt att hälsosam, tjock och hård hår som är svåra att utforma (låg porositet) också kräver korrekt vård och näring för att förhindra skador och tillåta att processerna i hårbotten sker utan störningar. Hårets porositet är lätt att observera. Ju mer skadat, torrt och tunt hår, desto högre porositet. Varje typ av porositet kräver olika typer av oljor.

HÖG POROSITETHÅR – extremt skadad, dåligt tillstånd. Rekommenderade oljor: solros, druv, lin, pumpa frön och svarta frön.

MEDIUMPOROSITETHÅR – moderat underhålls, endast lite tunn och ofta försvagad i ändarna. Rekommenderade oljor: mandel, macadamia, jordnöts, sesamolja, olivolja, avokado, argan.

LOW POROSITY HAIR – tung, tjock och hälsosam, som långsamt absorberar vatten och torkar långsamt. Rekommenderade oljor : kokosnöt och babassu palm.

När du dyker i håroljningens konst börjar du se vilka oljor som är bäst för ditt hår. Du kan också kombinera utvalda oljor för att få maximal fördel och hårvård.

Håroljande – veckovis schema

1. ONE – TWO TIMES A WEEK

Välj en eller två dagar i veckan när du har en fri kväll och relativt mer tid på morgonen. Utför en full, över natten hårolja.

Det handlar om att applicera olja på torrt eller något fuktigt hår. Applicera oljan på både hår och hårbotten. Dessutom utföra en mild massage som stimulerar hudceller att fungera och förbättra blodcirkulationen. Lämna olja på håret över natten och på morgonen tvätta det ordentligt med ett mildt schampo. Se till att rengöringsprodukten är fri från konstgjorda ämnen som stör effekterna av olja (till exempel utan det sk Sodium Lauryl Sulfate o, Sodium Laureth Sulfate).

2. Flera gånger en vecka

Hårolja bör göras efter varje hårtvätt. Håret ska vara fuktigt, så att oljan effektivt kan tränga in i vågens inre. Under sådan behandling som våthårolja, bör produkten endast appliceras på ditt hår utan att behöva röra på hårbotten.

Varning! Om ditt hår är mycket skadat och torrt, och du är rädd att den första gången oljan kommer att väga ner den, kan du applicera den på torrt hår innan du tvättar. Kom ihåg att oljan måste hållas på från cirka 15 till 30 minuter.

3. DAGLIGA

Varje morgon, innan du lämnar huset, när du styler håret, applicera några droppar av din olja till torrsträngar. Som ett resultat blir det lättare att stilera och ditt hår kommer att förses med adekvat vård och briljans. Dessutom kommer det att skyddas mot skador och dåliga väderförhållanden.

Lycka till med ditt hår olja!