Håroljor – vad, när, hur?

Naturliga håroljor – du har säkert hört talas om dem och du vet att de inte bara är populära men också otroligt effektiva. Det är sant. 

Ingenting kommer att närma och villkor ditt hår på samma sätt som oljor som erhålls från växter och nötter.

olejki-do-wlosowMed användning av naturliga oljor görs hårolja. Det är en mycket enkel skönhetsbehandling. Allt du behöver göra är att applicera olja av din preferens på hårbotten och låt den gå in för en wile och slutligen tvätta av med en mild schampo. Dessutom kan du applicera det på wisps och lämna i utan sköljning. Men kom ihåg att i det här fallet måste du undvika att applicera det på hårbotten.

Det mest spännande problemet, när det gäller alla nybörjare inom hårolja, är att välja rätt olja, användningsmetod och användningsfrekvens. Vilken olja blir bäst för mig? Hur man använder det? Hur ofta? Är det bra att kombinera olika metoder för att olja ihop? Kanske skulle det vara bättre att bara välja ett sätt att ansöka och hålla fast vid det? Vi skulle vilja erbjuda dig vår hjälp.

I början av färden med hårolja måste vi först och främst veta att bästa metoden är den som tillåter olja att absorberas inte bara av hår utan också av hårbotten och hårbotten.Sådan behandling sker med användning av naturliga oljor av kosmetiska produkter speciellt utformade för den uppgiften. Inte alla kosmetiska rika på naturliga oljor är lämpliga för sådana ritualer. Produkter som innehåller parabener, silikoner, monovalenta alkoholer (så kallade ”dåliga alkoholer”) – även om de hade stora mängder naturliga oljor – de är inte lämpliga för applicering på hårbotten. För några timmars hårolja, inklusive hårbalsmassage, är det bäst att välja 100% rena naturliga oljor.Du kan också välja kosmetika som tydligt och tydligt säger att produkten är lämplig för applicering på hårbotten (det brukar beskrivas i bruksanvisningen i bipacksedeln eller på förpackningen). Det är bäst att utföra sådan behandling 1-2 gånger per vecka.

Fördjupning av djuren och söndagen med användning av naturliga oljor är värt att förbättra. För att göra det borde du ”mata” dina wisps med en daglig del av olja.Naturliga oljor fungerar inte bara som en regenererande balsam. Appliceras på torrt hår (till exempel på morgonen, före eller efter styling ditt hår), omedelbart skicksträngar, underlättar styling, kamning, lägger sken och ger vackert utseende. Dessutom skyddar de hår från skador under hela dagen. Dessutom kan oljor också appliceras endast i ändarna för att fungera som ett serum och skydda dem mot torkning. Sådan daglig försköna behandling stärker håret, kan göras med användning av allmänt tillgängliga kosmetika. I många nätbutiker eller apotek kan du hitta förberedelser med lämpliga balanserade blandningar av oljor.Det är lämpligt att leta efter de som matchas med din specifika hårporositet.

De mest populära och mest prestigefyllda kosmetiska oljorna som finns på marknaden är:

  • Lågt porositetshår – Kokosolja, Babassuolja, Palmolja, Sheasmör
  • Medium porositetshår – Arganolja, Macadamiaolja, Mandelolja, Olivolja, Jordnötsolja,
  • Hår med hög porositet – Svart Fröolja, Grapfröolja, Solrosolja, Linfröolja

Naturliga oljor ger olika användningsområden

Förutom en noggrann, få timmars hårolja, kan du också lägga den på masker eller balm, applicera efter tvätt på fuktigt hår utan sköljning eller på torrt hår (även flera gånger om dagen). En metod för att olja hår utesluter inte den andra. Du kan välja din favorit -teknik och utföra den regelbundet eller kombinera två eller tre för att säkerställa bästa näring, regenerering och skydd mot mekaniska skador och negativa klimatförhållanden.
Lycka till!